• info@ts-asunnot.fi
  • 050 594 0159

Nuorukainen muuttaa omilleen.

Nuorukainen muuttaa omilleen.

Tällä viikolla päällimmäisenä mielessä on ollut nuoren itsenäistyminen kun vanhin lapseni Rasse on saanut vuokra-asunnon ja muuttaa pois kotoa. Kyyneliä, naurua, haikeutta, ylpeyttä… Tunneskaala on ollut valtava ja tulen ikävöimään sitä pörröpäätä joka hamstraa 15 kahvikuppia ja lasia huoneeseensa, syö jääkaapin tyhjäksi, ajaa bensat autosta loppuun jne, mutta taas toisaalta tiedän että olen hommani hoitanut ja kasvattanut hänestä huolehtivaisen, hyvin pärjäävän ja aivan mielettömän upean nuorukaisen joka kokee olevansa valmis kokeilemaan siipiään, tietäen että kotipesä jatkossakin on olemassa ja tukemassa. Se että lapset ovat meillä vaan lainassa on konkretisoitunut.

Muuttaminen omilleen on kallista vaikka herra ottaa oman huoneensa huonekalut sisältäen mm sohvan mukaan uuteen asuntoon. Astioita ja muuta taloustavaraa pitää hankkia ja meidän tapauksessamme Rasse on melko tarkka siitä mitä syö ja annoskoot ovat sen verran isot, ettei valmisateria riitä mihinkään ja valtava kinkkukiusaus tulee kuulemma olemaan ensimmäinen itse tehty ruoka uudessa kämpässä. Pyykinpesukone, mikro, kahvinkeitin, pölynimuri ja sähköhammasharja, siinä vielä tämän päivän hankinnat, sitten on uusi koti valmis.

Välittäjänä kohtaa sijoittajia aina kun saa yksiön välitettäväksi, yksityishenkilöt eivät enää oikein osta omaan käyttöönsä, ensiasunnoksi tai vanhempana yksin jäätyään, näin pieniä asuntoja. Jos huoneistot ovat oikein hinnoiteltut, menevät ne nopeasti kaupaksi ja hinnoittelussa täytyy pitää mielessä sen että huoneisto ostetaan ansaitsemismielessä, eli ostaja tietää tarkalleen millaista vuokraa voi pyytää ja millaista tuottoa hakee ja tarjoaa sen mukaan. Toki joukossa on vanhempia jotka ensin ostavat huoneiston esim omille lapsilleen ja ovat valmiita maksamaan vähän enemmän, mutta kyllä heistäkin usein tulevat ”tavallisia” sijoittajia kun omat lapset muuttavat pois huoneistosta.

Hyvistä vuokra-asunnoista on kova kilpailu, mekin käytiin muutamassa esittelyssä jossa oli 40–50 henkilöä katsomassa yksiötä, tunnelma oli todella tiivis. Siinä tilanteessa kun kaikki hakijat karkeasti ovat nuoria jotka vielä opiskelevat ja käyvät osa-aikatyössä eikä hakemuksessa voi tuoda persoonaansa esille, ovat suurin osa hakijoista samalla viivalla ja voisin kuvitella että arpa ratkaisee voittajan. Rassen uusi koti oli vaan muutaman päivän esillä ja vuokranantaja otti ilmoituksen pois kun hänen mielestään oli sopiva määrä ilmaissut mielenkiintonsa asuntoa kohtaan. Tämän jälkeen hän piti yhtenä iltana jokaiselle katsojalle lyhyen esittelyhetken ja tämä oli meidän pelastuksemme. Rasse pääsi kunnolla esittäytymään, kertomaan itsestään ja minä sain kehua miten hieno nuorukainen hän on. Summa summarum, vajaa viikko myöhemmin tuli tieto että asunto on hänen.

Ammatillisessä mielessä viikko oli myös hyvä, oli kolmet kaupat ja taas ihanan upeiden ihmisten kanssa ja nyt tarvitsen oikeasti uusia kohteita etten sammaloidu, pistäkää siis sana leviämään!!! Osallistuin vanha tuttavani Asta Mannerin mielenkiintoiselle ja antoisalle kurssille Turun kesäyliopistossa asunto-osakeyhtiön tilinpäätöksen lukemisesta ja taas tuli lisää osaamista jota voin hyödyntää myös yksityisesti ja tulikin iso ahaa-elämys eräästä seikasta asuntosijoitusmielessä. Jounillakin oli hyvä viikko ja tuloksena nousee taas muutama uusi Jukkatalo Turun alueelle, tänään hän esittelee yhtä valmistuvaa taloa Yli-Maariassa.

Nyt on ihana viikonloppu alkamassa ja voisi laittaa kukkapenkit kuntoon, siisti ja kaunis piha on aina tärkeä, huoneiston tai kiinteistön arvoa nostava asia ja siihen kannattaa panostaa. Robert (robottileikkurimme) saa vielä hetken olla talviunilla. Viime viikonloppuna droneiltiin vähän Ruissalossa, tänä viikonloppuna voisi ottaa aurinkoisia kevätkuvia ihan tavallisella kameralla, viime vuonna sinivuokot kukkivat tähän aikaan.